Acasă Externe Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina miercuri, la cererea Kievului, pentru discutarea coridorului cerealier...

Reuniune a Consiliului NATO-Ucraina miercuri, la cererea Kievului, pentru discutarea coridorului cerealier prin Marea Neagră

DISTRIBUIȚI
NATO Secretary General Jens Stoltenberg

 169528– 24072023  – NATO și Ucraina vor discuta în această săptămână, în cadrul unei reuniuni la nivel de ambasadori a Consiliului NATO-Ucraina, despre securitatea în Marea Neagră, în special despre operarea unui coridor pentru exporturile de cereale după retragerea Rusiei din acordul privind cerealele, la solicitarea președintelui ucrainean Volodymyr Zelenskiy, anunțată Reuters.

Cu puţin înaintea anunţului, Jens Stoltenberg, secretarul general al NATO, a anunțat pe Twitter că a avut o discuţie telefonică cu preşedintele ucrainean Volodimir Zelenski.

”Aliaţii susţin Ucraina oricât este nevoie şi, în urma Summitului NATO, Ucraina este mai aproape de NATO decât oricând înainte”, a scris acesta, referindu-se la recentul summit de la Vilnius.

La rândul său, Zelensky a spus că a discutat cu Stoltenberg despre implementarea acordurilor de la summit şi paşi ulteriori spre integrarea Ucrainei în Alianţă.

”Am evaluat situația actuală din Marea Neagră și riscurile pe care le prezintă pentru securitatea alimentară globală. De asemenea, am identificat cu domnul Stoltenberg prioritatea și pașii viitori necesari pentru deblocarea și funcționarea durabilă a coridorului de cereale al Mării Negre”, a scris, la rândul său, președintele Zelensky, pe Twitter.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.