Acasă Politic Premierul Marcel Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la unele alimente

Premierul Marcel Ciolacu vrea plafonarea prețurilor la unele alimente

DISTRIBUIȚI

  169219 – 20062023 – Premierul Marcel Ciolacu a avut, marţi la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanţii Asociaţiei marilor reţele comerciale din sectorul alimentar. Discuţiile au fost axate pe stabilirea unui mecanism funcţional agreat între Guvern şi mediul privat, pentru reducerea preţului la produse alimentare de bază. Reprezentanţii retailerilor au afirmat că discuţia a fost una exploratorie, dar ”este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare”.

Nu s-a discutat despre cifre, nu s-a discutat despre numere, dar va exista o şedinţă viitoare în care se va stabili probabil o listă de produse de bază. Aceasta a fost concluzia reprezentanţii retailerilor după întâlnirea de la Palatul Victoria.

„Mă bucură deschiderea mediului de afaceri de a agrea, urmare a dialogului nostru, un mecanism viabil, simplu şi clar care, alături de măsurile guvernamentale,  să ducă la reducerea inflaţiei şi la creşterea puterii de cumpărare a românilor. Guvernarea noastră este în primul rând pentru oameni, iar  angajamentul ferm asumat este reducerea la o singură cifra a inflaţiei, până la sfârşitul anului. Am convingerea că putem reuşi acest lucru în parteneriat cu mediul de business”, a afirmat Marcel Ciolacu.

Şeful Executivului a menţionat că la următoarea rectificare bugetară vor fi susţinute în continuare investiţiile. De asemenea, vor fi aplicate în continuare măsurile de susţinere economică, precum şi  soluţiile de sprijin din sectorul energetic.

La rândul săi, directorul executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România, George Bădescu, a declarat după consultările de la Palatul Victoria, că a fost doar o discuţie exploratorie, dar ”este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare”. El a precizat că ”nu s-a discutat despre cifre, nu s-a discutat despre numere”, dar la următoarea şedinţă se va stabili probabil o listă de produse de bază. ”Ideea este că se va implementa pe o perioadă limitată, ca o soluţie de avarie”, a menţionat el.

George Bădescu, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România: Încă nu am ajuns foarte departe

”Deocamdată nu s-a discutat pe cifre concrete, s-a făcut un sumar al produselor care putea să intre pe… în general produsele de bază, aşa cum sunt ele definite şi în codurile CAEN… e vorba de carne, lapte, ouă, legume-fructe, panificaţie, nimic deosebit (…) Încă nu am ajuns foarte departe, pentru că aceasta a fost, să spunem, o discuţie exploratorie, însă este important că decizia va fi luată pentru toţi operatorii de pe lanţul economic, deci nu se va limita doar la comercianţi sau în zona de procesare”, a declarat, marţi, George Bădescu, director executiv al Asociaţiei Marilor Reţele Comerciale din România.

El a precizat că nu s-a stabilit nici de când se va aplica măsura.

Întrebat ce s-a stabilit, reprezentantul retailerilor a menţionat: ”În primul rând că se va aplica pe întreg lanţul, că este necesar să vedem formule prin care inflaţia să ajungă cât mai repede la o singură cifră şi, de asemenea, să păstrăm puterea de cumpărare la produsele de bază”.

La consultările de la Palatul Victoria au participat, alături de prim-ministrul Marcel Ciolacu viceprim-ministrul Marian Neacşu, ministrul Agriculturii, Florin Barbu, reprezentanţi ai Consiliului Concurenţei, ANAF, ANSVSA şi ANPC. sursa:viitorulilfovean.ro

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.