Acasă Economie Preşedintele CJ Brăila spune că judeţul va deveni „cel mai mare nod...

Preşedintele CJ Brăila spune că judeţul va deveni „cel mai mare nod rutier din România”

DISTRIBUIȚI

 169180 – 17062023  – Preşedintele Consiliului Judeţean Brăila, Francisk Chiriac, a declarat că judeţul va deveni cel mai mare nod rutier din România, având în vedere că de aici vor porni cinci drumuri expres, cărora li se adaugă şi Podul Suspendat care urmează a fi inaugurat la sfârşitul lunii.

„Brăila devine cel mai mare nod rutier din România. Din Brăila pornesc practic următoarele drumuri: Drumul Expres Brăila-Focşani, Drumul Expres Brăila-Buzău, Drumul Expres Galaţi-Brăila, Drumul Expres Brăila-Tulcea, Drumul expres TransRegio Brăila-Călăraşi. În acest moment se află în faza de proiectare drumurile expres Focşani – Brăila şi Buzău – Brăila, iar drumul expres Galaţi-Brăila este aproape finalizat. Astăzi am mai făcut un pas important în proiectarea Drumului Expres Brăila-Buzău. Proiectantul ne-a pus la dispoziţie alternativele de traseu, iar în urma unei analize multicriteriale detaliate se va proceda la selectarea unei singure opţiuni tehnico-economice. Cele două variante de traseu au fost alese astfel încât să nu obstrucţioneze dezvoltarea programelor locale”, a scris Chiriac, pe contul său de socializare.

Preşedintele CJ Brăila a mai anunţat că „UAT-urile care se află în raza de influenţă a alternativelor de traseu pentru judeţul Brăila sunt: Surdila-Greci, Surdila-Găiseanca, Mircea Vodă, Ianca, Traian, Unirea, Tudor Vladimirescu, Cazasu, Vădeni, Şuţeşti, Movila Miresii, Râmnicelu, Gemenele, Romanu, Siliştea, Cazasu şi Brăila”.

Drumul Expres Buzău – Brăila va fi conectat cu Autostrada A7 (Ploieşti-Buzău-Focşani-Bacău), va avea o lungime de 110 kilometri, iar costul realizării lui este estimat la 400 milioane de euro.

Infrastructurii rutiere din Brăila i se adaugă şi Podul Suspendat peste Dunăre, în lungime de 1.974 metri, care urmează să fie inaugurat pe 27 iunie, potrivit declaraţiei ministrului Transporturilor şi Infrastructurii, Sorin Grindeanu. Sursa:AGERPRES