Acasă Social Aparare Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina 

Angel Tîlvăr, la reuniunea Grupului de contact pentru Ucraina 

DISTRIBUIȚI
foto:facebook

171972 – 27042024 –  Vineri, 26 aprilie, ministrul apărării naționale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au participat, prin videoconferință, la cea de-a patra reuniune din acest an a Grupului de contact pentru Ucraina.

Au fost analizate progresele înregistrate în urma reuniunilor anterioare și prezentate aspecte de actualitate și evaluări privind conflictul din Ucraina. De asemenea, a fost făcută o informare în legătură cu stadiul acordării de asistență militară și umanitară de către țările participante.

Ministrul apărării naționale a evidențiat sprijinul  de natură multidimensională pe care România îl acordă Ucrainei de la începutul războiului, inclusiv prin participarea țării noastre la efortul extins al Uniunii Europene privind instruirea militarilor ucraineni în cadrul misiunii EUMAM și la misiunea INTERFLEX, condusă de Marea Britanie.

Totodată, ministrul Tîlvăr a subliniat importanța Centrului European de Instruire F-16 din România pentru formarea piloților din Forțele Aeriene Române și din alte țări aliate și partenere, inclusiv a  piloților ucraineni.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.