Acasă Social Educatie Sindicatele din Educație au semnat cu ministerul noul Contract Colectiv de Muncă...

Sindicatele din Educație au semnat cu ministerul noul Contract Colectiv de Muncă pentru învățământul preuniversitar

DISTRIBUIȚI

169322 – 30062023 – Liderii sindicali și ministrul Educației au semnat contractul colectiv de muncă pentru angajații din învățământul preuniversitar, a anunțat pe pagina de facebook Ligia Deca.

Printre beneficiile suplimentare acordate cadrelor didactice, în plus față de majorările salariale pe care le vor primi în perioada următoare, cadrele didactice au dreptul și la reducerea programului de lucru, fără afectarea vechimii în muncă, dacă au în îngrijire un copil bolnav, în vârstă de până la 7 ani și la două zile lucrătoare libere plătite pentru profesorii care trebuie să rămână acasă cu copilul bolnav (trei zile sunt acordate familiilor cu 3 sau mai mulți copii). De asemenea, le vor fi decontați ochelarii de vedere sau lentilele celor care, conform atribuțiilor de serviciu, sunt nevoiți să lucreze la calculator.

Noul Contract Colectiv reglementează și posibilitatea ca un post liber să fie ocupat, printr-un contract de muncă, până la ocuparea prin concurs a postului, iar Ziua Învățătorului (5 iunie) va fi nelucrătoare.

Liderii sindicali din Educație, Marius Nistor – FSE Spiru Haret și Simion Hăncescu – FSLI, apar într-o fotografie, alături de ministrul Educației, Ligia Deca, probabil în timpul semnării CCMU.

Anunțul încheierii CCMU vine cu câteva zile înainte de planificata ceremonie de la Cotroceni, la care președintele Iohannis a invitat mai multe personalități pentru a asista la semnarea decretelor de promulgare a legilor educației.

Negocierile pentru Contractul Colectiv de Muncă au fost invocate de liderii sindicatelor din Educație în momentul în care, la finalul grevei profesorilor, au avertizat că la începutul anului școlar ar putea fi reluată greva, dacă până atunci proiectul de lege al salarizării nu va conține prevederile promise de guvern prin ordonanță de urgență.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.