Acasă Politic Sulfina Barbu (PNL) și Marius Oprea (AUR), în cursa pentru un mandat...

Sulfina Barbu (PNL) și Marius Oprea (AUR), în cursa pentru un mandat de membru al CNSAS

DISTRIBUIȚI

 169285 – 27062023 – Parlamentarii vor avea marți dezbateri şi vot cu buletine, pe marginea raportului comun al Comisiilor parlamentare juridice privind numirea unui membru în Colegiul Consiliului Naţional pentru Studierea Arhivelor Securităţii (CNSAS). Comisiile juridice ale Camerei Deputaţilor şi Senatului au avizat favorabil candidatura Sulfinei Barbu, din partea PNL și a lui Marius Oprea, din partea AUR.

Sulfina Barbu, inginer geolog de profesie, vicepreședinte PNL, provine din vechea gardă a PDL, fost ministru al Mediului și Gospodăririi Apelor în guvernul Boc (decembrie 2004-aprilie 2007), fost deputat și președinte al Comisiei de Administrație Publică, Amenajarea Teritoriului și Echilibru Ecologic în Camera Deputaților.

Marius Oprea (n. 1964 la Târgoviște), istoric și eseist, a studiat la Universitatea din București i este autorul unei teze de doctorat cu tema ”Rolul și evoluția Securității (1948-1964)”. În anii 1999-2000 a fost consilier prezidențial. Marius Oprea a fost și consilierul lui Călin Popescu Tăriceanu, iar în prezent se bucură de susținerea AUR.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.