Acasă Social Aparare Tabăra de vară pentru cercetaşi

Tabăra de vară pentru cercetaşi

DISTRIBUIȚI

   169279 – 26062023 – Cea de-a XV-a ediţie a „Taberei de vară pentru cercetaşi” a debutat luni, 26 iunie, la Predeal, fiind găzduită de Batalionul 21 Vânători de Munte „General Leonard Mociulschi” și desfășurată cu sprijinul Clubului Sportiv al Armatei „Steaua” Bucureşti.

         Activitatea este organizată de Ministerul Apărării Naţionale, prin Direcţia informare şi relaţii publice, în parteneriat cu Ministerul Familiei, Tineretului și Egalității de Șanse și Asociaţia de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, fiind sprijinită de Statul Major al Forţelor Terestre.

       Desfăşurată sub deviza „Fii cel mai bun! Fii la înălţime!”, tabăra are ca temă activitatea vânătorilor de munte, principalele obiective fiind însuşirea de tinerii cercetaşi a unor cunoştinţe de bază despre Armata României, profesia militară, diferite structuri militare, precum şi dezvoltarea şi punerea în valoare a calităţilor fizice, spiritului de competiţie şi de echipă ale tinerilor participanţi.

         Timp de șapte zile vor fi organizate activităţi interactive prin care participanţii îşi vor testa limitele sub îndrumarea instructorilor militari. Marşuri pe distanţe lungi, şedinţe de alpinism, mişcări de instrucţie de front, tehnici de supravieţuire în natură (procurarea apei şi hranei, aprinderea focului, crearea de capcane, orientarea în teren folosind harta şi busola), metode de traversare a unui curs de apă şi alte elemente de tactică militară vor fi ingredientele principale ale unei experienţe unice.

          Totodată, tinerii vor participa la întreceri sportive (volei, baschet, fotbal), vor vizita unităţi militare aparţinând Forţelor Terestre Române din judeţele Braşov și Covasna, precum şi obiective turistice din zonă.

        La tabără iau parte 32 de elevi, fete şi băieţi, din întreaga ţară – patru elevi instituţionalizaţi, cu rezultate foarte bune la învăţătură, selecţionaţi cu sprijinul Autorităţii Naţionale pentru Protecţia Drepturilor Copilului şi Adopţie, și patru elevi cu situație socială defavorizată, selectați cu sprijinul Asociației de Caritate din Armata României „CAMARAZII”, ceilalți 24 fiind câştigători ai competiţiei naţionale desfăşurată on-line, pe web-site-ul www.mapn.ro/tabara, în perioada  2 – 9 mai 2023.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.