Acasă Social Educatie Aur, argint și bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie...

Aur, argint și bronz pentru elevii români la Olimpiada Internațională de Chimie – IChO 2023 din Elveția

DISTRIBUIȚI

 169540– 25072023 – Elevii români care au participat la Olimpiada Internațională de Chimie (IChO) 2023, organizată în Elveția, au câștigat o medalie de aur, două de argint și una de bronz, conform rezultatelor anunțate luni, 24 iulie, la festivitatea de premiere.

Din lotul care a participat la ediția 2023 a acestei competiții au făcut parte Vlad Gabriel Ristache (clasa a XII-a, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București), Vlad Diaconescu (clasa a XII-a, de la Colegiul Național de Informatică “Tudor Vianu”, București), Luca Mihai Rascarachi (clasa a XI-a, de la Liceul Internațional de Informatică, București) și David Alexandru Sindreștean (clasa a XI-a, de la Colegiul Național „Dragoș Vodă”, Sighetu Marmației).

Trei elevi din lotul de olimpici sunt de la licee de stat.

Profesori coordonatori au fost Andruh Marius, profesor universitar dr. la Academia Română, și Matache Mihaela, conferențiar universitar dr. la Facultatea de Chimie, Universitatea din București. Profesor observator a fost Daniela Elisabeta Bogdan, de la Colegiul Național „Sfântul Sava” din București.

Circa 350 de elevi din 89 de țări au participat la această competiție, potrivit organizatorilor. Belarus și Federația Rusă au avut participanții marcați ca individuali.

În 2022, România a obținut două medalii de aur, una de argint și una de bronz la Olimpiada Internațională de Chimie. Spre deosebire de Olimpiada de anul trecut, în acest an a existat și o probă practică.

În 2024, Olimpiada Internațională de Chimie va fi găzduită în Arabia Saudită.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.