Acasă Social Administratie Bucureștiul va avea un centru integrat de colectare a deșeurilor, prin aport...

Bucureștiul va avea un centru integrat de colectare a deșeurilor, prin aport voluntar

DISTRIBUIȚI

  169392 – 08072023 – Bucureștiul va avea un centru integrat de colectare a deșeurilor, prin aport voluntar. Primarul General, Nicușor Dan, a semnat astăzi, în calitate de președinte al Asociației de Dezvoltare Intercomunitară pentru Gestionarea Integrată a Deșeurilor Municipale în Municipiul București (ADIGIDMB), cu Ministerul Mediului, contractul de finanțare pentru înființarea și dotarea Centrului integrat de colectare prin aport voluntar București-Nord și regiunea afiliată Ilfov.

Primarul General, Nicușor Dan: „Un asemenea centru constituie o soluție de management eficient pentru toate tipurile de deșeuri. La acest centru de colectare, care va fi înființat pe strada Rudeni – Chitila 22-28, vor putea fi aduse de către persoanele din București și din județul Ilfov deșeuri voluminoase, inclusiv anvelope sau mobilier uzat, deșeuri de echipamente electrice și electronice, deșeuri din construcții și demolări, obiecte sanitare, ambalaje provenite de la vopseluri, dezinfectanți, tuburi de spray, materiale textile, materiale plastice precum și deșeuri reciclabile – hârtie, carton, PET-uri”.

Deșeurile se vor primi gratuit, în limita unor cantități rezonabile, ce vor fi stabilite ulterior, printr-un regulament.Proiectul, care va fi finalizat până la finalul anului 2024, este finanțat prin Planul Național de Redresare și Reziliență, valoarea finanțării nerambursabile fiind de 27.450.810 de lei, echivalentul a 5.580.000 de euro, fără TVA.
De realizarea acestui proiect se va ocupa directorul executiv al ADIGIDMB, Dragoș Iordache.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.