Acasă Economie Echilibrul dintre producerea energiei din surse regenerabile și protejarea naturii discutat de...

Echilibrul dintre producerea energiei din surse regenerabile și protejarea naturii discutat de ministrii europeni ai Mediului

DISTRIBUIȚI

169407 – 11072023 – Președinția spaniolă a Consiliului UE organizează în Valladolid  reuniunea informală a miniștrilor mediului din statele membre UE. La reuniune vor participa și reprezentanți ai Comisiei Europene, Parlamentului European și miniștrii energiei.

Temele în discuție vizează managementul integrat al solului, apei, pădurilor și biodiversității, reducerea poluării marine și echilibrul între producerea energiei din surse regenerabile, amenajarea teritoriului, protecția și conservarea biodiversității.

Delegația României este condusă de ministrul Mediului Mircea Fechet care a precizat că România sprijină gestionarea integrată a factorilor de mediu și cooperarea pentru reducerea amenințărilor de poluare pentru sănătatea oamenilor, animalelor, ecosistemelor și planetei și a salutat adoptarea Regulamentului privind restaurarea naturii.

Demnitarul român a punctat că România este interesată de gestionarea durabilă a apelor costiere și marine și a arătat că ”poluarea  marină a dus la pierderea diversității marine, la schimbări în compoziția și habitatele biodiversității, la scăderea productivității marine”.

Reuniunea din data de 11 iulie  va include două sesiuni de lucru comune cu miniștrii energiei din statele membre referitoare la așteptările legate de rezultatul celei de-a 28-a Conferințe a Părților la Convenția Cadru a Națiunilor Unite privind schimbările climatice (COP 28 UNFCCC), care va avea loc în Dubai, Emiratele Arabe Unite, în perioada 30 noiembrie – 12 decembrie 2023 și contribuția sectorului energiei la această conferință. De asemenea, agenda zilei include  și un dejun de lucru comun, în care vor fi abordate aspecte referitoare la comunicarea mai eficientă a oportunităților privind agenda climă și energie.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.