Acasă Anchete Interne În baza Planului de măsuri litoral 2023, 220 de polițiști și 92...

În baza Planului de măsuri litoral 2023, 220 de polițiști și 92 de pompieri vor acționa în sprijinul colegilor din Județul Constanța

DISTRIBUIȚI

 169329 – 01072023 – În total, aproximativ 900 de angajați ai MAI, 220 de polițiști a câte două serii și 92 de pompieri a câte 5 serii, sunt delegați în județul Constanța pe perioada sezonului estival.

Angajații Ministerului Afacerilor Interne delegați pe litoral vor sprijinii polițiștii și militarii din structurile locale în misiunile de menținere a ordinii și liniști publice, combatere a infracționalității și în intervențiile în situații de urgență.

Printre obiectivele principale stabilite de conducerea MAI în Planul de măsuri litoral 2023 se înscriu prevenirea și combaterea traficului și consumului de droguri, prevenirea și combaterea faptelor antisociale, siguranța traficului rutier atât terestru, cât și feroviar și intervenția rapidă pentru salvarea persoanelor aflate în situații de urgență.

„În mâinile și profesionalismul dumneavoastră stă siguranța cetățeanului. De felul în care dumneavoastră vă achitați de această datorie legală și de onoare, depinde viața, liniștită, a semenilor dumneavoastră, a noastră a tuturor și vă asigur că noi, conducerea Ministerului Afacerilor Interne, vom fi alături de dumneavoastră în eforturile pe care le faceți să păstrați legalitatea în țara noastră, neștirbită, să faceți strada și mai sigură, să dați o ripostă fermă tuturor infractorilor, individual sau în grupuri organizate, traficului de droguri, traficului de persoane, indisciplinei în trafic, tuturor celor care, într-un fel sau altul ignora legea.”, a declarat ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, la evenimentul de prezentare a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor acționa în acest sezon pe litoral pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului.

De asemenea, ministrul Afacerilor Interne a solicitat persoanelor cu atribuții de management din structurile MAI să se asigure că personalul este judicios distribuit, la fel și tehnica din dotare și că angajații MAI beneficiază de condiții optime de muncă și cazare.

Pe lângă zonele de agrement și spațiile publice, personalul structurilor MAI se va axa și asupra evenimentelor cu public numeros organizate pe litoral, angajații care asigură componenta de prevenire fiind de asemenea angrenați în aceste acțiuni.

La evenimentul de prezentare a efectivelor și tehnicii structurilor MAI care vor acționa în acest sezon pe litoral pentru creșterea gradului de siguranță a cetățeanului au fost prezenți și domnii secretari de stat Bogdan Despescu și Raed Arafat și inspectorii generali ai principalelor structuri implicate în misiuni.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.