Acasă Economie Infrastructura și reformarea sistemului de pensii și a salarizării bugetare, prioritare pentru...

Infrastructura și reformarea sistemului de pensii și a salarizării bugetare, prioritare pentru Guvern

DISTRIBUIȚI

 169494– 20072023  – Delegația Băncii Mondiale (BM) condusă de Gallina Vincelette, director pentru țările din Uniunea Europeană, și Anna Akhalkatsi, manager de țară pentru România și Ungaria, s-a întâlnit cu reprezentanții Ministerului de Finanțe. Discuțiile s-au axat pe programul multi-sectorial compus din asistență tehnică și financiară oferită de BM pentru sprijinirea creșterii economice într-un mod incluziv, verde, rezilient și sustenabil.

Au fost discutate și perspectivele de creștere economică ale României în contextul regional actual, în care se observă, printre altele, o performanță modestă la nivelul Uniunii Europene, precum și un nivel ridicat al inflației în contextul unei inflații de bază ridicate și a majorării prețurilor alimentelor, ceea ce a erodat puterea de cumpărare a gospodăriilor, în special a celor mai sărace.

Menținerea stabilității macroeconomice și controlul dezechilibrelor, în special al deficitelor gemene, trebuie avute în vedere pentru a susține creșterea economică pe termen mediu, avansând în același timp reformele structurale.

De asemenea, delegația BM a discutat cu prim-ministrul Guvernului României, Marcel Ciolacu, cu care a discutat despre prioritățile guvernării, cu accent pe proiectele majore de investiții și reformele asumate prin PNRR, în special reforma pensiilor și cea a salarizării bugetare.

Șeful Executivului a adăugat că pentru România sunt, de asemenea, prioritare investițiile în infrastructura feroviară care fac conexiunea cu Ucraina, atât pentru a putea susține tranzitul cerealelor din țara puternic afectată de război, cât și pentru a participa la procesul de reconstrucție.

Delegația BM a subliniat disponibilitatea instituțională pentru colaborarea cu autoritățile române.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.