Acasă Anchete Justitie Marocul, interesat de sistemul de monitorizare cu brățări electronice

Marocul, interesat de sistemul de monitorizare cu brățări electronice

DISTRIBUIȚI

 169431 – 13072023  –România și Maroc au semnat un protocol de cooperare în domeniul juridic care vizează, între altele, schimbul de informații și legislație pe probleme juridice de interes comun, schimbul de experiență și bune practici și stabilirea de parteneriate, în acord cu legislațiile naționale.

Documentul a fost semnat la București de miniștrii Alina Gorghiu și omologul său marocan Abdellatif Ouahbi, în contextul vizitei pe care acesta din urmă o efectuează în România.

Ministrul român al justiției l-a felicitat pe omologul său marocan pentru inițierea procesului de reformă și modernizare a legislației Regatului Maroc, care pune accent pe promovarea drepturilor femeilor și a evidențiat eforturile autorităților române de a combate violența domestică, prin implementarea sistemului de monitorizare a agresorilor cu brățări electronice. Partea marocană a solicitat expertiza României în acest domeniu, menționând că Regatul Marocului urmează să implementeze acest sistem de monitorizare anul viitor.

În cadrul dialogului au fost abordate, totodată, reformele implementate recent de Ministerul Justiției din România în domeniul digitalizării, precum și măsurile pentru îmbunătățirea condițiilor de detenție, Alina-Ștefania Gorghiu menționând că, în următorii ani, vor fi construite două penitenciare noi, care vor asigura 2.000 de locuri adiționale de detenție.

Delegația marocană a fost primită și de Procurorul General al României, Alex Florin Florența, precum și de Președinta Înaltei Curți de Casație şi Justiție, Alina Corbu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.