Acasă Politic Oana Lungescu, premiată de Jens Stoltenberg înainte de a-şi încheia activitatea ca...

Oana Lungescu, premiată de Jens Stoltenberg înainte de a-şi încheia activitatea ca purtător de cuvânt al NATO

DISTRIBUIȚI

 169505– 20072023 – Oana Lungescu, prima femeie şi primul jurnalist care a ocupat funcţia de purtător de cuvânt al NATO, a fost premiată miercuri de secretarul general al NATO, Jens Stoltenberg, după ce a exercitat timp de aproape 13 ani această activitate, pe care o va încheia la sfârşitul lui august.

Într-un mesaj postat pe reţeaua de socializare LinkedIn, Oana Lungescu îi mulţumeşte secretarului general al NATO, Jens Stoltenberg, pentru decernarea medaliei pentru servicii merituoase în momentul în care se pregăteşte să încheie 13 ani în funcţia de purtător de cuvânt al NATO, ceea ce o transformă în cel mai longeviv purtător de cuvânt al organizaţiei.

„Mulţumesc uimitoarei mele echipe de presă şi tuturor colegilor noştri civili şi militari, aliaţilor şi media. Este un privilegiu să lucrez cu voi pentru a menţine #NATO puternic”, a mai scris Oana Lungescu în mesajul ei.

Oana Lungescu va părăsi funcţia de purtător de cuvânt al NATO la sfârşitul lunii august, conform unei postări pe Twitter .

Oana Lungescu a fost purtătorul principal de cuvânt al NATO din 2010. Potrivit biografiei ei de pe site-ul nato.int, Oana Lungescu coordonează, în calitatea sa de purtător de cuvânt principal, 24 de ore din 24 operaţiunile media ale NATO, precum şi planificarea şi conducerea tuturor aspectelor media la toate evenimentele majore ale NATO, inclusiv la summituri şi reuniuni ministeriale.

Oana Lungescu este prima femeie şi primul jurnalist care a deţinut acest post. În 2016, Politico a numit-o pe Oana Lungescu cea mai influentă femeie de la Bruxelles.

Ea s-a alăturat NATO după o lungă carieră jurnalistică la BBC, unde a relatat despre afaceri europene şi activitatea NATO pentru radio, televiziune şi mediul online în mai multe limbi.

Născută în România, ea s-a alăturat serviciului în limba română al BBC de la Londra în 1985. În 1997, ea a fost numită corespondentă pentru afaceri europene la Bruxelles, iar în anii 2009-2010 a acoperit acelaşi domeniu de la Berlin.sursa Agerpres

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.