Acasă Social Aparare Operațiuni compensatorii aferente unor contracte de achiziții de tehnică militară pentru Forțele...

Operațiuni compensatorii aferente unor contracte de achiziții de tehnică militară pentru Forțele Aeriene Române

DISTRIBUIȚI

  169394 – 08072023 –  Guvernul României a adoptat în ședința din 7 iulie, o hotărâre privind acceptarea de către statul român a unei donații de bunuri mobile, ca operațiune compensatorie, din partea companiei americane Lockheed Martin Overseas, LLC și darea în administrarea MApN a acestori bunuri.

            Astfel, Ministerul Apărării Naționale va deveni beneficiarul unor donații de bunuri în valoare totală de 2.255.802,00 USD destinate implementării, în cadrul structurilor proprii de execuție a mentenanței din Statul Major al Forțelor Aeriene, a unor capabilități de testare și reparare a echipamentelor din compunerea radarelor TPS-79 – Gap Filler.

            Compensarea se realizează conform acordurilor încheiate ca urmare a semnării, de către MApN cu Lockheed Martin Overseas, LLC a unor contracte privind furnizarea de piese de schimb specifice radarelor TPS-79, respectiv servicii de reparații echipamente radar TPS-79(R).

            Având în vedere că bunurile și serviciile care fac obiectul contractelor menționate mai sus, semnate în anul 2021, sunt din domeniul apărării și au o valoare care depășește, individual sau cumulat, două milioane de euro, furnizorul a fost obligat să efectueze operații compensatorii în conformitate cu prevederile OuG nr. 189/2002 privind operațiunile compensatorii referitoare la contractele de achiziții pentru nevoi de apărare, ordine publică și siguranță națională, aprobată cu modificări și completări prin Legea nr.354/2003, cu modificările și completările ulterioare.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.