Acasă Social Plajele la control!

Plajele la control!

DISTRIBUIȚI

 169369 – 06072023 – Șase echipe de inspectori de la Apele Române au verificat săptămâna trecută (26 iunie – 2 iulie) respectarea regulilor de folosire a plajelor și a zonelor costiere, atât de operatorii de plajă, cât și de persoane private.

Pentru circulația cu ATV-urile au fost date amenzi în valoare de 2.000 de lei .

Apele Române reamintesc că, potrivit legislației, este strict interzisă circulaţia sau staţionarea vehiculelor pe plaje, diguri şi faleze, cu excepţia locurilor anume destinate în acest scop sau pentru intervenţii operative, iar amenzile sunt de 5000 de lei (persoane fizice) și 20.000 lei (persoane juridice).

Operatorii de plajă trebuie să asigure accesul liber pe plajă şi libera circulaţie a persoanelor în spaţiul plajei. Suprafața sectorului/subsectorului de plajă folosită pentru închirierea șezlongurilor și umbrelelor în suport fix trebuie să fie maximum 70% din suprafața totală închiriată, diferența reprezentând-o zona destinată plajei pe nisip. La dimensionare nu se vor lua în calcul spațiile destinate amplasării altor dotări de pe plajă.

De asemenea, printre cele mai importante obligații ale operatorilor de plajă sunt:

  • Să amplaseze grupuri sanitare;
  • Să amplaseze coșuri de gunoi pentru colectarea a deșeurilor;
  • Să nu permită camparea;
  • Să nu permită focul deschis pe plajă;
  • Să colecteze algele în grămezi în cazul producerii unui fenomen minor de înflorire algală și să degajeze linia țărmului;
  • Să monteze panouri cu instrucțiuni de utilizare a plajei, a zonei și a apei de îmbăiere.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.