Acasă Politic Șepci contrafăcute, în valoare de peste 2.000.000 lei, descoperite într-un autocamion în...

Șepci contrafăcute, în valoare de peste 2.000.000 lei, descoperite într-un autocamion în PTF Calafat

DISTRIBUIȚI

169355 – 04072023  – Polițiștii de frontieră din cadrul P.T.F. Calafat au descoperit, în urma unui control efectuat asupra unui autocamion înmatriculat în Polonia, 15.950 șepci ambalate în mai multe cutii de carton aflate în compartimentul de marfă al mijlocului de transport, toate purtând însemnele unor firme consacrate şi care prezentau suspiciuni de contrafacere.

În data de 03.07.2023, în jurul orei 13.15, în Punctul de Trecere a Frontierei Calafat, județul Dolj, s-a prezentat pe sensul de intrare în ţară, un cetățean belarus, în vârstă de 43 de ani, care conducea un autocamion înmatriculat în Polonia și care transporta diverse bunuri în regim de coletărie, pe ruta Grecia-Ungaria.

Cu ocazia efectuării controlului de frontieră, colegii noștri au descoperit, în compartimentul de marfă al mijlocului de transport, mai multe cutii de carton în care se aflau ambalate 15.950 șepci, inscripționate cu diverse mărci protejate, despre care există suspiciunea că sunt contrafăcute. Şoferul nu a putut prezenta documente de proveniență pentru acestea.

Bunurile, în valoare totală estimată de 2.022.500 lei dacă ar fi fost comercializate ca produse de marcă, au fost ridicate în vederea continuării cercetărilor.

În prezent, faţă de persoana sus-menţionată se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de punere în circulație a unui produs purtând o marcă identică sau similară cu o marcă înregistrată pentru produse identice sau similare și care îl prejudiciază pe titularul mărcii înregistrate.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.