Acasă Politic Summitul NATO de la Vilnius, vegheat, din aer, și de piloții militari...

Summitul NATO de la Vilnius, vegheat, din aer, și de piloții militari români

DISTRIBUIȚI

169401 – 10072023 – Un detașament de poliție aeriană aparținând Forțelor Aeriene Române, format din 100 de militari şi patru aeronave F-16 Fighting Falcon, asigură, până la sfârșitul acestei luni, împreună cu militari polonezi şi alţi aliaţi, Serviciul de Poliție Aeriană Întărită (enhanced Air Policing-2023) în Lituania, din Baza Aeriană Siauliai.

Misiunea de poliţie aeriană este una pe timp de pace, dar s-a intensificat pentru că de la începutul războiului din Ucraina în spațiul aerian al Țărilor Baltice a crescut numărul alertelor privind avioanele ruseşti care nu răspund controlorilor de trafic și pentru care centrul de comandă al NATO de la Uedem solicită decolarea avioanelor de luptă.

Pentru România este a doua misiune în Siauliai, după 16 ani.

Cdor. Cosmin Vlad, comandantul detaşamentului românesc în Lituania, citat de TVR, a subliniat importanța participării României la această misiune, mai ales în contextul summitului NATO de la Vilnius:” Este foarte important pentru România să fie aici pentru a demonstra angajamentul nostru, angajamentul nostru sporit față de NATO și contribuția României la protejarea spațiului aerian al NATO. Suntem foarte bucuroși să lucrăm aici împreună cu partenerii noștri portughezi și cu partenerii noștri finlandezi, mai ales în contextul summitului NATO”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.