Acasă Economie Prim-ministrul Marcel Ciolacu: ”Trebuie să separăm apele”

Prim-ministrul Marcel Ciolacu: ”Trebuie să separăm apele”

Premierul anunță asumarea răspunderii în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii

DISTRIBUIȚI

 169802 – 25082023 – Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, că Guvernul își va asuma răspunderea în Parlament pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. ”Îmi voi pune mandatul pe masă pentru reforme și dreptate socială”, a subliniat Marcel Ciolacu.

Premierul Marcel Ciolacu a spus că avem nevoie de o Românie decentă și echitabilă pentru toți.

”Așa cum am promis de la început, acest guvern este Guvernul României şi, în această logică, vom pune România pe primul loc. Avem nevoie de o Românie decentă şi echitabilă pentru toți. Pentru asta trebuie să oprim debandada bugetară, trebuie să facem un sistem fiscal echitabil pentru toată lumea şi trebuie să luptăm în mod real cu evaziunea. Risipa bugetară, evaziunea și ocolirea taxelor sunt frâna care țin pe loc dezvoltarea României. Din punctul meu de vedere, nu mai putem continua așa. Miliarde de euro ajung în buzunarele unor șmecheri sau sunt risipite cu instituții care se calcă pe picioare, în loc să fie folosite pentru drumuri, spitale și școli, a spus premierul.

Discuțiile din ultimele săptămâni au arătat clar că avem nevoie de reforme profunde. Am văzut, la fel ca și dumneavoastră, vociferări, chiar și atacuri din partea unor ipocriți, care au uitat ce obligații au pus cu mâna lor în PNRR și acum vin și le critică. Vreau să vă spun foarte clar că nu voi ceda în milimetru, indiferent de presiunile celor din sistem. Voi merge până la capăt cu echipa guvernamentală pentru a tăia risipa şi pentru ca toţi să plătească ceea ce se cuvine în această țară. Reforma statului trebuie să fie profundă și ireversibilă, la fel cum nu mai poate fi o regulă pentru cei bogați și companiile privilegiate și alta pentru oamenii obișnuiți care muncesc. Nu mai putem continua așa. Și da, dacă-mi permiteți-aș vrea să iau puțin de la noi, cei cu putere de muncă, şi de la cei care fac foarte mulți bani, pentru a da și pensionarilor care au muncit o viață și celor aflați în nevoi. Cred că acesta este modul corect în care un stat trebuie să se comporte în fața cetățenilor săi”, a subliniat Ciolacu.

”Anunț că Guvernul își va asuma răspunderea în fața Parlamentului pe pachetul legislativ care vizează reforma aparatului de stat, măsurile de echilibrare fiscală şi cele pentru combaterea evaziunii. Îmi voi pune mandatul pe masă în Parlament, pentru reforme și dreptate socială. Trebuie să separăm apele și românii să vadă cine vrea cu adevărat să facă reforme şi să ducă această țară înainte şi cine se opune și luptă pentru privilegii și pentru marile averi. Eu cred că aceasta este calea şi vă anunț că voi merge înainte, cu toată fermitatea”, a mai adăugat prim-ministrul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.