Acasă Social A III-a ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni

A III-a ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni

DISTRIBUIȚI

169723–16082023 – La București începe a III-a ediție a Forumului Studenților Români de Pretutindeni, care până pe 21 august va reuni studenți români din țară și din străinătate, pentru a dezbate teme de importanță pentru societatea românească și pentru tineri. Propunerile finale vor fi înaintate ministerelor din Guvern și autorităților române cu putere decizională.

Organizat de asociațiile de studenți și tineret din România, în parteneriat cu Departamentul pentru Dezvoltare Durabilă, urmărește implicarea activă a tinerilor în dezbateri organizate în cadrul celor 7 comitete, pe teme precum Afaceri Europene, Educație și Tineret, Energie și Mediu, Justiție și Drepturile Omului, Muncă și Economie, Sănătate, Cultură și Turism.

Pe întreaga perioadă de desfășurare a Forumului, peste 100 de studenți din străinătate și din România vor discuta problemele relevante cu care se confruntă societatea noastră și, sub îndrumarea celor 7 moderatori și 7 experți în domeniile abordate, fiecare comitet va redacta un document scris de tip rezoluție, găsind soluții eficiente pentru problemele aferente comitetului ales.

Forumul are ca scop sprijinirea democrației participative și promovarea implicării societății civile în procesul de legiferare. Propunerile finale ce rezultă din dezbaterile Forumului vor alcătui o rezoluție care va fi înaintată ministerelor și autorităților publice, ele reprezentând viziunea tinerilor pentru dezvoltarea României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.