Acasă Social Bulgaria – Circulația autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse...

Bulgaria – Circulația autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse va fi restricționată timp de patru ore noaptea

DISTRIBUIȚI

 169828 – 2808202  – Ministerul Afacerilor Externe informează cetățenii români care se află, intenționează să călătorească sau să tranziteze Republica Bulgaria că, în perioada 28 – 31 august 2023, circulația autovehiculelor pe Podul Dunării de la Giurgiu – Ruse va fi restricționată timp de patru ore noaptea, în intervalul orar 22:00 – 02:00.

Suspendarea temporară a circulației este cauzată de necesitatea realizării unor lucrări de reparații urgente la rosturile și panourile de beton ale podului, pe secțiunea bulgară. Pe durata restricției, circulația rutieră pe pod a tuturor tipurilor de vehicule va fi suspendată pe ambele sensuri.

Toți cei interesați, persoane fizice și firme de transport, pot obține informații cu privire la regimul vamal, la intrarea în R. Bulgaria dinspre R. Turcia, pe site-ul www.mae.ro/travel-conditions/3677 (Condiții de călătorie în R. Bulgaria, titlul Reglementări vamale) și pe site-ul Agenției “Vămi” din Bulgaria – www.customs.bg; cu privire la e-vigneta și sistemul e-TOLL de pe site-ul www.bgtoll.bg; cu privire la situația circulației prin punctele de trecere a frontierei bulgare de pe site-ul www.mvr.bg – link https://www.mvr.bg.gdgp; cu privire la starea vremii de pe site-ul www.weather.bg; cu privire la starea actuală a drumurilor de pe aplicația gratuită LIMA www.lima.api.bg, de pe pagina web a Agenției „Infrastructura Rutieră” – www.api.bg și non-stop de la numărul de telefon +35970013020.

Cetățenii români pot solicita asistenţă consulară la numerele de telefon ale Ambasadei României la Sofia: +35929712858 şi +35929733510, apelurile fiind redirecționate către Centrul de Contact și Suport al Cetăţenilor Români din Străinătate (CCSCRS) şi preluate de către operatorii Call Center în regim de permanență. De asemenea, cetăţenii români care se confruntă cu o situaţie dificilă, specială, cu un caracter de urgență, au la dispoziţie telefonul de permanență al misiunii diplomatice a României în Republica Bulgaria: +359879440758.

Ministerul Afacerilor Externe recomandă consultarea paginilor web http://sofia.mae.ro, https://ec.europa.eu/consularprotection/content/travel-advice_ro, www.meteoalarm.org, www.mae.ro și reamintește faptul că cetățenii români care călătoresc în străinătate au la dispoziție aplicația “Călătorește în siguranță” (http://www.mae.ro/app_cs), care oferă informații și sfaturi de călătorie.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.