Acasă Politic PMB: Finanțarea prin PNRR pentru spitalele „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”

PMB: Finanțarea prin PNRR pentru spitalele „Filantropia”, „Malaxa” și „Cantacuzino”

DISTRIBUIȚI

169736–17082023 – Primăria Municipiului București anunță că a fost aprobată finanțarea prin PNRR pentru trei proiecte importante depuse de Administraţia Spitalelor şi Serviciilor Medicale Bucureşti (ASSMB).

Unul dintre ele vizează construirea unui corp de clădire destinat terapiei intensive neonatologie la Spitalul „Filantropia”, iar alte două – dezvoltarea secțiilor de terapie intensivă pentru nou-născuți de la spitalele „Malaxa” și „Cantacuzino”.

La Spitalul „Filantropia” se va extinde capacitatea infrastructurii dedicate pacienților critici nou-născuți la 25 de paturi (de la 12 existente). Astfel, se va construi o nouă clădire în partea de vest a unității, cu funcțiunea de terapie intensivă, care va respecta standardele naționale și europene și va avea dotări de înaltă performanță și aparatură medicală adecvată. Totodată, prin acest proiect vor fi îmbunătățite și programele de screening/prevenție malformații congenitale cardiace și retinopatia prematurității.

De asemenea, la Spitalul Clinic „Nicolae Malaxa” și la Spitalul Clinic „Dr. I. Cantacuzino” se vor dezvolta secțiile de terapie intensivă pentru nou-născuți prin investiții semnificative în echipamente medicale adecvate, prin îmbunătățirea programelor de screening/prevenție retinopatiei prematurității.

Primarul General, Nicușor Dan: „În felul acesta, vom spori calitatea îngrijirilor, tratamentelor și vom contribui la siguranța micilor pacienți”.

Cele trei spitale fac parte din cele 19 unități din subordinea ASSMB, instituție aflată în coordonarea viceprimarului Horia Tomescu.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.