Acasă Externe Agenda Europeana Șefa Comisiei Europene, vizită în Slovenia

Șefa Comisiei Europene, vizită în Slovenia

DISTRIBUIȚI

 169668– 09082022  – Şefa Comisiei Europene, Ursula von der Leyen, și comisarul UE pentru ajutor umanitar și management al crizelor, Janez Lenarčič, vor vizita Slovenia, unde vor participa la sesiunea extraordinară a Parlamentului de la Ljubljana, vor vizita zonele afectate de inundații și vor discuta despre ajutorul pe care UE îl poate oferi pentru reconstrucţie, după inundaţiile grave din ultimele zile şi despre proiecte de prevenire a unor astfel de dezastre în viitor.

Foto: https://erccportal.jrc.ec.europa.eu

Slovenia a cerut ajutor prin mecanismele de solidaritate ale UE și NATO pentru a face față inundațiilor cu care se confruntă.

Premierul Robert Golob afirmă că pagubele după cea mai mare catastrofă din istoria modernă a Sloveniei se ridică la miliarde de euro şi că mai întîi trebuie refăcută infrastructura şi alimentarea cu energie şi apă. Robert Golob arată că au început să sosească ajutoare externe, acum fiind nevoie de utilaje grele şi poduri modulare.

Potrivit biroului de presă al premierului slovac, citat de agenția de presă STA, mai multe țări – Croația, Ungaria, Austria, Italia, Germania, Muntenegru, Serbia, Grecia, Kosovo, Bosnia-Herțegovina, Polonia, Bulgaria, România, Slovacia, Franța, Luxemburg, Portugalia, Țările de Jos, Israel, Marea Britanie, SUA și Armenia – și-au oferit ajutorul.

 

Foto: https://erccportal.jrc.ec.europa.eu

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.