Acasă Anchete Interne Urmărit internațional, depistat de polițiști

Urmărit internațional, depistat de polițiști

DISTRIBUIȚI

 169742–18082023  – La 18 august 2023, polițiștii Direcției de Investigații Criminale – Serviciul Urmăriri, Direcției Operațiuni Speciale și Serviciului pentru Intervenţii şi Acţiuni Speciale au depistat, în localitatea Măgurele, județul Ilfov, un bărbat, de 44 de ani, urmărit internaţional, la solicitarea autorităților judiciare din Austria.

Acesta se sustragea de la punerea în executare a unui mandat european de arestare, pentru tâlhărie, tâlhărie în forma agravată, furt, furt în formă agravată și pătrundere prin efracție.

La data de 18 septembrie 2020, bărbatul ar fi pătruns într-o tutungerie din Viena, prin distrugerea fațadei de sticlă, de unde ar fi sustras țigări de peste 19.000 de euro.

De asemenea, la data de 28 octombrie 2020, acesta ar fi avut o altă tentativă de furt la aceeași tutungerie, de unde ar fi încercat să sustragă numerar și alte bunuri de valoare.

Totodată, la data de 19 decembrie 2020, împreună cu alte persoane, ar fi intrat într-un magazin de bijuterii din localitatea Wiener Neustadt și ar fi atacat, în mod repetat, o persoană, lovind-o cu pumnii și picioarele.

Ulterior, persoana vătămată ar fi fost târâtă în partea din spate a magazinului, unde ar fi fost legată de mâini și picioare, iar, în urma agresiunii, ar fi suferit vătămări corporale multiple.

Persoanei i-ar fi fost sustrași aproximativ 35.000 de euro, iar din vitrinele magazinului ar fi fost luate bijuterii de 94.500 de euro.

Activitatea investigativă s-a derulat în colaborare cu polițiști din cadrul Serviciului de Investigații Criminale – Biroul Urmăriri – Inspectoratul de Poliție Județean Galați, sub coordonarea unui procuror din cadrul Parchetului de pe lângă Curtea de Apel Galați.

Bărbatul bănuit va fi prezentat Parchetului de pe lângă Curtea de Apel București, pentru derularea procedurii de predare în favoarea autorităților austriece.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.