Acasă Social Valabilitatea actualelor standarde ocupaționale, prelungită până la data de 31 decembrie 2024

Valabilitatea actualelor standarde ocupaționale, prelungită până la data de 31 decembrie 2024

DISTRIBUIȚI
foto:mmuncii.ro

 169816 – 26082023 – Pentru a putea plăti pensii și salarii decente în România este nevoie de reglementări clare care să sprijine piața muncii, afirmă ministrul Muncii și Solidarității Sociale, Simona Bucura-Oprescu.

Iar unul dintre aspectele importante de care trebuie să ținem cont este legat de standardele ocupaționale de formare profesională.

În acest sens, ministrul Simona Bucura-Oprescu s-a întâlnit astăzi cu reprezentanți ai unor confederații sindicale, ai unor confederații patronale, precum și ai Ministerului Educației, ai Ministerului Investițiilor și Fondurilor Europene și ai Autorității Naționale pentru Calificări.

“În urma discuțiilor aplicate de azi am agreat ca Ministerul Muncii și Solidarității Sociale și Ministerul Educației să emită un ordin comun prin care actualele standarde ocupaționale să fie prelungite până la data de 31 decembrie 2024, în condițiile în care acestea își încetau valabilitatea la 1 septembrie 2023, respectiv 1 ianuarie 2024, după caz.

Este nevoie de o soluție imediată pentru prevenirea unei posibile crize pe piața formării continue de personal, iar pe termen lung este nevoie de revizuirea legislației și a unor standarde pentru ca sistemul să devină funcțional și practic.

Vom continua să lucrăm împreună pentru a stabili obiective, un calendar clar de dialog și resurse pentru a avea o piață a muncii cât mai competitivă și mai adecvată cerințelor actuale.”, a declarat ministrul Simona Bucura-Oprescu. Sursa:mmuncii.ro