Acasă Social Ziua Porților Deschise la MAE

Ziua Porților Deschise la MAE

DISTRIBUIȚI

 169780 – 23082023 – Ziua Diplomației Române (1 septembrie) va fi marcată în acest an printr-o nouă ediție a Zilei Porților Deschise la MAE. Astfel, sediul central al MAE va fi deschisă publicului larg, iar turul ghidat va include elementele expoziționale din holul de la intrarea în sediul Ministerului și în Sala “Grigore Gafencu” (documente și obiecte diplomatice de arhivă, o expoziție dedicată costumului diplomatic, o secțiune dedicată Anului Cantemir), zona dedicată fotografiilor oficiale, galeria portretelor miniștrilor de externe ai României, Sala Hărților “Mihnea Constantinescu” și Salonul “Nicolae Titulescu”, care vor fi amenajate astfel încât cei prezenți să se familiarizeze cu modul de desfășurare a evenimentelor specifice activității diplomatice (ședințe ale celulelor de criză, primiri ale oficialilor străini, consultări politice, prânzuri și dineuri de lucru, negocieri, semnări de documente). Totodată, salonul “Nicolae Titulescu” găzduiește biroul marelui diplomat român.

Ca și la ediția din 2022 a Zilei Porților Deschise, vizitatorii vor avea acces și în sediul Centrului de instruire pentru personalul consular, unde vor fi prezentate serviciile și procedurile consulare derulate la nivelul unei misiuni diplomatice și ale unui oficiu consular.

Intrarea se va face pe bază de programare, începând cu ora 12:30, la intrarea principală din Aleea Alexandru nr. 31, sector 1, în baza programării și a actului de identitate. Filmatul și fotografiatul în incintele vizitate sunt permise.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.