Acasă Politic Ambasadorul Ucrainei în România, întrevedere cu preşedinta Comisiei pentru apărare, ordine publică...

Ambasadorul Ucrainei în România, întrevedere cu preşedinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională din Senatul României

DISTRIBUIȚI

 169977 – 19092023 – Președinta Comisiei pentru apărare, ordine publică şi siguranţă naţională a Senatului, Nicoleta Pauliuc, l-a primit luni, 18 septembrie a.c, pe E.S. Ihor Prokopchuk, ambasadorul Ucrainei în România, cu care a discutat teme care privesc relația bilaterală, în contextul războiului de agresiune declanșat de Federația Rusă împotriva Ucrainei.

Oficialul român a subliniat sprijin multidimensional și consistent Ucrainei acordat de România și solidaritatea instituțiilor statului român și a societății civile cu poporul ucrainean.

România s-a numărat printre cele mai active state în sprijinirea parcursului european al Ucrainei, politica de extindere către est reprezentând o opțiune strategică a UE. Decizia de a acorda statutul de stat candidat Ucrainei și Republicii Moldova, la 23 iunie 2022, a reprezentant un moment istoric, iar România și-a reiterat angajamentul de a sprijini Ucraina în implementarea reformelor necesare pentru aderarea la UE, prin împărtășirea experienței și parcursului nostru european.

Ambasadorul Ucrainei și-a  exprimat mulțumirea pentru ajutorul multilateral acordat de statul român, arătând că partea ucraineană este deschisă să dezvolte colaborarea pe cât mai multe planuri.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.