Acasă Anchete Interne Ce înseamnă să fii beat și drogat la volan. Demonstrații în laborator...

Ce înseamnă să fii beat și drogat la volan. Demonstrații în laborator pentru membrii Consiliului Municipal al Elevilor din București

DISTRIBUIȚI

 169906 – 06092023 – Substanțele psihoactive acționează asupra sistemului nervos central, cu efecte atât asupra stării fizice, cât și psihice, modifică senzaţiile şi percepţiile, atenţia și gândirea și generează tulburări în întreaga viaţă afectivă, emoţională, dar şi în comportamentul celor ce le consumă.

Marți, 5 septembrie a.c., specialiștii Agenției Naționale Antidrog (ANA), în parteneriat cu instructorii auto ai Academiei ”Titi Aur”, au desfășurat o activitate în cadrul campaniei de prevenire a riscurilor asociate consumului de alcool și droguri la volan ”DRIVE CLEAN”, pentru elevii reprezentanți ai Consiliului Municipal al Elevilor București.

Cu ajutorul ochelarilor speciali, tinerii au experimentat în sala de simulatoare efectele consumului de alcool și a substanțe psihoactive la volan, fiindu-le testată viteză de reacție cu și fără ochelarii speciali.

De asemenea, au avut loc demonstrații de siguranță rutieră cu ajutorul simulatorului, fiind testat impactul la o viteză redusă, cu centură de siguranță la volan.

În parteneriat cu Academia ”Titi Aur”, ANA derulează, la nivel național, campania „DRIVE CLEAN” cu scopul creșterii siguranței rutiere și prevenirii comportamentului adictiv.

„DRIVE CLEAN” se adresează tinerilor cu vârste cuprinse între 16 și 30 de ani, care doresc să obțină un permis de conducere sau sunt deja conducători auto.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.