Acasă Economie Colaborare cu Norvegia pentru întreținerea avioanelor F-16 la Romaero

Colaborare cu Norvegia pentru întreținerea avioanelor F-16 la Romaero

DISTRIBUIȚI

 169969 – 1309202  – România ar putea găzdui un nou Centru de Mentenanță și Suport Logistic destinat aeronavelor F-16 „Fighting Falcon”, conform unui Memorandum de Înțelegere semnat la București între compania norvegiană Kongsberg și Romaero.

În cadrul colaborării bilaterale, documentul reiterează angajamentul de a crea locuri de muncă pentru specialiști cu înaltă calificare, programe educaționale bazate pe tehnologie de vârf, oportunități de cercetare și dezvoltare și beneficii pentru mai multe sectoare ale industriei românești. De asemenea, noua colaborare ar putea conduce la executarea operațiunilor de mentenanță de nivel intermediar și complex ale Romaero, cât și de suport logistic pentru avioanele F-16 aflate în dotarea Forțelor Aeriene Române. Ulterior, capabilitatea nou înființată ar putea asigura suportul operațional și pentru alte aeronave F-16 aparținând statelor din Europa Centrală și de Est.

Kongsberg este o companie deținută majoritar de guvernul norvegian, restul acțiunilor sale fiind tranzacționate la Bursa de Valori din Oslo și este singura autorizată din afara SUA pentru F-16 la nivel „Depot”.

ROMAERO deține atât experiența în întreținerea de aeronave militare integrate de Lockheed Martin, cât și infrastructura necesare pentru a deservi aeronavele F-16.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.