Acasă Social Aparare Comitetul Militar NATO, în formatul șefilor Apărării

Comitetul Militar NATO, în formatul șefilor Apărării

DISTRIBUIȚI
foto:stiri.tvr.ro

 169962– 16092023  – Șeful Statului Major al Apărării, generalul Daniel Petrescu, participă, în zilele de 15 și 16 septembrie, la conferința Comitetului Militar NATO, în formatul șefilor Apărării, care se desfășoară la Oslo, Norvegia.

Agenda reuniunii se va concentra pe implementarea deciziilor luate de șefii de stat și de guvern la Summit-ul de la Vilnius. Șefii Apărării vor discuta modalitățile de executare a planurilor regionale, urmărind alocarea forțelor cu nivel adecvat de operativitate, dezvoltarea capabilităților, adaptarea structurilor NATO de comandă-control, îmbunătățirea sistemelor logistice, de aprovizionare, prepoziționarea stocurilor și sprijinul națiunilor gazdă, precum și creșterea numărului de exerciții și antrenamente comune.

Comitetul Militar NATO, cea mai înaltă autoritate militară în cadrul organizației, are rolul de a furniza recomandări Consiliului Nord-Atlantic privind modalitățile în care Alianța poate răspunde la provocările globale de securitate. De regulă, pe durata unui an, reuniunile la nivelul şefilor Apărării se desfășoară de două ori la sediul NATO din Bruxelles și o dată într-o ţară membră a Alianţei.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.