Acasă Social Despre traficul de persoane la  ITO 2023

Despre traficul de persoane la  ITO 2023

DISTRIBUIȚI

 169868 – 01092023 – Peste 3.500 de tineri cu vârste între 16 și 35 de ani participă, la Timișoara, la Întâlnirea Tinerilor Ortodocși (ITO) 2023, al cărei motto este „Voi sunteți prietenii mei”.

La Timișoara au sosit Patriarhul României, participanți din toate eparhiile Patriarhiei Române (inclusiv din comunitățile românești din jurul țării și cele din diaspora), dar și tineri din Patriarhia Ecumenică, precum și din Bisericile Ortodoxe ale Alexandriei, Antiohiei, Ierusalimului, Bulgariei, Georgiei, Greciei, Poloniei, Albaniei și a Bisericii Ortodoxe din Ținuturile Cehiei și Slovaciei.

Pe parcursul celor patru zile (31 august – 3 septembrie), tinerii vor lua parte la prelegeri pe diferite teme spirituale, culturale și sociale, la ateliere și la momente de rugăciune în comun.

Potrivit basilica.ro, una din prelegerile care vor fi prezentate va fi dedicată unui flagel contemporan – „Traficul de persoane un fenomen în schimbare într-o societate în schimbare” și va fi susținută de comisar-șef Laurențiu Dincă de la ANITP Timișoara.

Programul ITO 2023 Timișoara se va încheia cu Sfânta Liturghie Arhierească, oficiată duminică la Catedrala Mitropolitană din Timișoara, și cu predarea ștafetei ITO către delegația tinerilor din Arhiepiscopia Bucureștilor, eparhia ca va găzdui următoarea ediție a evenimentului.

Edițiile anterioare s-au desfășurat anual, începând din 2014. Întâlnirea de la Timișoara vine după o pauză de doi ani din cauza pandemiei.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.