Acasă Externe Agenda Europeana Discuții despre creșterea capacității coridorului Dunării

Discuții despre creșterea capacității coridorului Dunării

DISTRIBUIȚI

 169901 – 05092023 – Comisia Europeană a instituit o platformă comună de coordonare privind exporturile din Ucraina, pentru a colabora cu România, Moldova și Ucraina pentru îmbunătățirea tranzitului și a fluxului de mărfuri dinspre și înspre Ucraina de-a lungul culoarelor de solidaritate. Platforma are rolul de a elimina blocajele și de a accelera traficului de mărfuri pentru a permite Ucrainei să exporte cereale prin UE, ca alternativă la porturile de la Marea Neagră, după ce Rusia a părăsit Inițiativa privind exportul de cereale prin Marea Neagră și amenință transporturile de pe Marea Neagră.

O echipă de experți a Comisiei Europene condusă de Michael Hager, șeful de cabinet al vicepreședintelui executiv Valdis Dombrovskis, s-a aflat zilele acestea în România (la Constanța și Galați) unde a discutat modalitățile de sporire a capacității coridorului Dunării (în special a porturilor la Dunăre, a portului Constanța și a canalului Sulina).

Programul a inclus vizite la instalațiile portuare și reuniuni cu părțile interesate relevante – autorități, operatori, transportatori și comercianți, cu care au fost discutate modalitățile prin care pot fi rezolvate blocajele, creșterea capacității de manipulare, îmbunătățirea tranzitului și simplificarea procedurilor și a controalelor.

La Galați, echipa de experți a vizitat portul și s-a întâlni cu reprezentanți ai Administrației Fluviale a Dunării de Jos, ai autorităților portuare Galați și ai piloților. La Constanța, echipa de experți a vizitat portul Constanța, unde s-a întâlnit cu reprezentanți ai Guvernului României, ai autorității portuare Constanța și ai autorității vamale, dar și cu reprezentanți ai operatorilor, ai transportatorilor și ai comercianților de cereale din portul Constanța.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.