Acasă Politic Experți români în domeniul afacerilor europene instruiesc funcționari publici din Ucraina

Experți români în domeniul afacerilor europene instruiesc funcționari publici din Ucraina

DISTRIBUIȚI

169974 – 19092023 – În perioada 18-22 septembrie 2023 la Ujgorod, Transcarpatia (Ucraina), se desfășoară se desfășoară un program de formare profesională în domeniul afacerilor europene, dedicat funcționarilor publici din administrația centrală din Ucraina.

 Organizat de MAE și RoAid, cu sprijinul Biroului Vice-Prim-Ministrului ucrainean pentru Integrare Europeană și Euro-Atlantică, programul presupune sesiuni de formare referitoare la integrarea europeană, funcționarea instituțiilor și procesul decizional din sistemul european și armonizarea legislativă. În ceea ce privește politicile sectoriale, tematicile vizează domenii precum energie, concurență/ajutor de stat, politici financiare și bugetare, precum și redactarea și promovarea proiectelor pentru obținerea finanțării europene.

În intervenția online, de la deschiderea programului, ministrul de Externe al României, Luminița Odobescu, a subliniat deplina deschidere a experților români pentru a împărtăși lecțiile învățate din experiența de aderare a României la Uniunea Europeană și a evocat experiența personală, ca diplomat implicat activ în negocierile de aderare ale României la Uniunea Europeană.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.