Acasă Social Aparare MApN: Recentele atacuri cu drone ale Rusiei nu au generat amenințări militare...

MApN: Recentele atacuri cu drone ale Rusiei nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României

România continuă consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic

DISTRIBUIȚI

 169885 – 04092023 – În contextul recentelor atacuri executate de forțele armate ale Federației Ruse împotriva infrastructurii portului Reni din Ucraina, MApN precizează că ”în niciun moment mijloacele de atac utilizate de Federația Rusă nu au generat amenințări militare directe la adresa teritoriului național sau apelor teritoriale ale României”.

Potrivit instituției, structurile MApN au monitorizat în timp real situația generată de atacurile rusești executate cu drone asupra infrastructurii portului Reni, continuă măsurile de vigilență întărită în spațiul național terestru, maritim și aerian și consolidarea posturii de apărare și descurajare pe flancul estic, stabilite conform planurilor naționale și aliate.

”Ministerul Apărării Naționale reiterează în cei mai fermi termeni  că aceste atacuri îndreptate împotriva obiectivelor și infrastructurii civile din Ucraina sunt nejustificate și în profundă contradicție cu regulile dreptului internațional umanitar”, se mai arată în informarea de presă.

Duminică dimineață Federația Rusă a lansat un atac cu 25 de drone asupra infrastructurii portuare din regiunea Odesa. Doi civili au fost răniți, au anunțat Forțele Aeriene ucrainene, citate de Reuters. Unele surse media ucrainene au raportat explozii în portul Reni, unul din cele două porturi de la Dunăre operate de Ucraina. Kievul susține că a respins peste 20 de drone de fabricație iraniană. Mai multe explozii au fost înregistrate la Reni și Ismail. Acestea s-au auzit și de pe teritoriul României.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.