Acasă Economie Ministrul Finanțelor spune că noile măsuri fiscale pregătite de Executiv sunt pentru...

Ministrul Finanțelor spune că noile măsuri fiscale pregătite de Executiv sunt pentru ţinerea sub control a deficitului bugetar

DISTRIBUIȚI

 169988 – 20092023 – Este posibil ca Guvernul să ajusteze aceste măsuri, dacă România nu intră într-o zonă de sustenabilitate şi stabilitate a acestui indicator economic.

Ministrul Finanţelor, Marcel Boloş, citat de Radio România, spune că prin noile măsuri fiscale propuse se încearcă ţinerea sub control a deficitului bugetar și a precizat că Guvernul le-ar putea ajusta dacă țara nu intră într-o zonă de sustenabilitate şi stabilitate a acestui indicator economic.

”După ultimele evaluări pe care le-am făcut, de impact bugetar, avem pe partea de venituri 16,7 miliarde de lei, fără a lua în calcul actualizările de accize care intră în vigoare pe data de 1 ianuarie 2024 şi care nu sunt cuprinse în proiectul de lege pe care l-am afişat. Dacă luăm în calcul şi partea de reducere de cheltuieli, dacă luăm în calcul şi partea de evaziune fiscală, sunt 22 de miliarde de lei”, a spus Boloș, potrivit sursei citate.

Marcel Boloş a participat, alături de premierul Marcel Ciolacu, la întâlnirile cu parlamentarii UDMR şi minorităţilor naţionale pe tema noilor măsuri fiscale.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.