Acasă Economie Noile reglementări fiscal-bugetare vor începe cu combaterea evaziunii fiscale, după care vin...

Noile reglementări fiscal-bugetare vor începe cu combaterea evaziunii fiscale, după care vin reforma administrației și pachetul fiscal

DISTRIBUIȚI

 169914 – 06092023 – Premierul Marcel Ciolacu precizează că până la finele lunii Guvernul îşi va asuma răspunderea pentru pachetul de măsuri fiscal-bugetare.

Într-o declarație dată presei, premierul a precizat că actul normativ va fi pus în transparență  și că ”până la finalul lunii terminăm tot circuitul, inclusiv asumarea răspunderii în Parlament. Şi să vedem dacă mai este nevoie de anumite ordonanţe de completare”.

Premierul a mai precizat că pachetul nu va conţine măsuri de austeritate, dar a subliniat că nu pot să beneficieze de vouchere de vacanţă bugetarii care au salarii foarte mari.

El a declarat ca va fi realizat în primul rând pachetul cu măsuri pentru combaterea evaziunii fiscale, care va fi urmat de pachetul privind reforma din sistemul administrativ, pe marginea căruia încă există discuții cu reprezentanţii administraţiei centrale şi locale şi cu partenerii sociali.

”Al treilea este pachetul fiscal, astfel încât România să fie sustenabilă şi anul acesta, dar şi în anii viitori, până când România va veni cu o reformă fiscală care este prinsă în PNRR ca jalon”, a adăugat premierul.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.