Acasă Social Educatie Vaccinuri decontate 50-100%

Vaccinuri decontate 50-100%

DISTRIBUIȚI

 169877 – 02092023 – Guvernul a adoptat, în ședința din 31 august, hotărârea privind lista vaccinurilor care vor fi compensate.

Ministrul sănătății, prof. dr. Alexandru Rafila, a explicat că regimul de compensare a vaccinurilor va fi între 50% și 100%, primul vaccin decontat chiar din septembrie fiind cel gripal.

„Se introduce sublista E cu denumiri comune internaţionale corespunzătoare vaccinurilor pentru decontare. Regimul de decontare va fi între 50 şi 100%. Iar această hotărâre va intra în vigoare imediat, pentru că de acum, din luna septembrie, vor putea fi decontate pentru categoriile la risc vaccinurile gripale, iar de la 1 decembrie, celelalte vaccinuri: pneumococic, meningococic, HPV, DTP, acelular pentru adulţi, vaccinul hepatitic tip B, vaccinul Rubeola Rujeola Oreion, respectiv vaccinul varicelic, care vor fi compensate în proporţie variabilă, în funcţie de categoria care este recomandată de către Comitetul Naţional de Vaccinologie”, a afirmat ministrul sănătății.

Pentru a obține vaccinul compensat, fiecare persoană va trebui să solicite rețetă de la medicul de familie. Vaccinul gripal poate fi administrat direct în farmacie.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.