Acasă Social Administratie Avem poze cu viitoarele troleibuze care vor circula în București

Avem poze cu viitoarele troleibuze care vor circula în București

DISTRIBUIȚI

170294 – 23102023 – Primarul general al Capitalei, Nicușor Dan, a prezentat pe FB câteva imagini cu noile troleibuze Solaris care vor intra în circulație la începutul anului viitor. Cele 100 de troleibuze, achiziționate cu fonduri nerambursabile de la Fondul de Mediu, vor avea 12 m, podeaua complet coborâtă, spațiu destinat cărucioarelor pentru persoane cu dizabilități, vor fi dotate cu computer de gestiune management vehicul cu funcții GPS, sistem de informare audio-video, aer condiționat și o autonomie minimă de 20 de km.

Garanția funcționării va fi de minimum 300.000 km de la data punerii în exploatare sau minimum 5 ani.

Conform unui anunț făcut  în primăvară de primarul general al Capitalei, primul troleibuz Solaris Trollino 12 va fi livrat STB în martie 2024, iar următoarele 99 vor fi furnizate pe parcursul a şapte luni. Contractul a fost semnat în decembrie anul trecut, la sediul Primăriei Capitalei, iar valoarea totală se ridică la 290 de milioane de lei (cca. 58 milioane euro, respectiv 580.000 euro/bucată) plus TVA.

Troleibuzele vor fi distribuite în toate cele patru depouri (Bujoreni, Berceni, Bucureştii Noi şi Vatra Luminoasă) şi vor circula pe toate liniile existente. Ele vor înlocui modelele Astra Ikarus, care au fost furnizate în anii 1996-1997. Totodată, sistemele de tracţiune pentru troleibuzele noi vor permite o reducere a consumului de aproximativ 25%.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.