Acasă Economie Finanțare de 3 miliarde de lei pentru întreprinderile cu activități de cercetare

Finanțare de 3 miliarde de lei pentru întreprinderile cu activități de cercetare

DISTRIBUIȚI

 170363 – 30102023 – Guvernul României a aprobat vineri, 27 octombrie, memorandumul cu tema „Încadrarea schemei de ajutor de stat privind finanțarea activităților de cercetare, dezvoltare și inovare cu caracter economic, din cadrul Planului Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027 al Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării, în politicile economico-bugetare și financiare ale statului român”.

Schema de ajutor de stat susține sprijinirea cercetării-dezvoltării și inovării, dezvoltarea integrată și utilizarea eficientă a bazei materiale publice pentru cercetare, prin finanțări de 3.100.000.000 lei pentru întreprinderile care au în obiectul de activitate cercetarea și dezvoltarea.

Bugetul estimat este compus din fonduri alocate de la bugetul de stat Ministerului Cercetării, Inovării și Digitalizării (MCID). Vor fi sprijinite atât activitățile cu caracter economic, cât și activități care constau în oferirea de produse/servicii destinate comercializării pe piață.

Granturilevor fi acordate în cadrul celor cinci programe din Planul Național de Cercetare, Dezvoltare și Inovare 2022-2027 (PNCDI IV) al MCID:

  • Programul 5.5 Infrastructuri de cercetare;
  • Programul 5.6 Provocări;
  • Programul 5.7 Parteneriate pentru inovare;
  • Programul 5.8 Cooperare europeană și internațională;
  • Programul 5.9 Cercetare în domenii de interes strategic.

Pot aplica microîntreprinderi și IMM-uri (indiferent de statutul juridic) care au în obiectul de activitate cercetarea și dezvoltarea. Numărul maxim de beneficiari ai schemei de ajutor de stat este de 7.500.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.