Acasă Opinii/Analize Sondaj de opinie INSCOP Research

Sondaj de opinie INSCOP Research

Partea a VI-a: Preferințele muzicale ale românilor. 2013-2023: Evoluția percepției publice după 10 ani

DISTRIBUIȚI

170222 – 15102023 –  Conform sondajului de opinie realizat de INSCOP Research la comanda News.ro, aproape trei sferturi dintre români spun că preferă mai mult muzica românească decât cea străină, în creștere cu 10 procente față de 2013.

Muzică românească vs muzică străină
Întrebați ce preferă mai mult, muzica românească sau muzica străină, 74.8% indică muzica românească (față de 64.2% în septembrie 2013), iar 19.3% cea străină (față de 32% în septembrie 2013). Ponderea non-răspunsurilor este de 5.9% din total eșantion (față de 3.8% în septembrie 2013).

Remus Ștefureac – director INSCOP Research:  „În ultimii 10 ani, muzica românească a câștigat în popularitate, trei pătrimi din populație declarând că preferă mai mult muzica românească, comparativ cu două treimi care declarau același lucru în 2013. Doar o cincime declară că preferă mai mult muzica străină, comparativ cu o treime care declarau același lucru în urmă cu 10 ani. Votanții PSD, ai AUR, persoanele cu educație primară, locuitorii din mediul rural, persoanele cu venituri mici, respondenții cu vârsta de peste 60 de ani declară în proporții semnificativ mai mari decât media populației că preferă muzica românească. Preferințele sunt ceva mai echilibrate în rândul votanților USR, al persoanelor cu educație superioară, al locuitorilor din București sau al persoanelor cu venituri mai mari.”

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.