Acasă Politic Prima reuniune a NUC

Prima reuniune a NUC

DISTRIBUIȚI

 170665 – 30112023 – Ministrul afacerilor externe Luminița Odobescu a participat miercuri, 29 noiembrie 2023, la sesiunea Consiliului NATO-Ucraina (NUC), care a încheiat reuniunea miniștrilor de externe din statele membre NATO, desfășurată la Bruxelles, în perioada 28-29 noiembrie.

Șefa diplomației române a salutat prima reuniune NUC la nivelul miniștrilor de externe aliați, de la lansarea formatului și a încurajat continuarea dialogului politic și a interacțiunii susținute, conform coordonatelor stabilite prin Planul de Acțiune NATO-Ucraina.

Totodată, a exprimat sprijinul României pentru avansarea Ucrainei pe parcursul euroatlantic, pe coordonatele decise la Summitul NATO de la București din 2008, precum și interesul ca Summitul aniversar de la Washington din 2024, să marcheze un pas înainte în relația Kievului cu NATO.

Ministrul Odobescu a subliniat și importanța intensificării măsurilor de sprijin politic și practic pentru Ucraina, pentru consolidarea rezilienței instituțiilor ucrainene. În context, a făcut referire la sprijinul multidimensional și cuprinzător al României pentru Ucraina și obiectivul de a continua pe această linie, atât timp cât va fi necesar.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.