Acasă Politic România și Cehia, ”shoulder to shoulder” pentru combaterea populismului

România și Cehia, ”shoulder to shoulder” pentru combaterea populismului

DISTRIBUIȚI

 167578 – 22112023 – Cooperarea bilaterală și asupra temelor comune europene și regionale a fost principala temă a întrevederii între premierul Marcel Ciolacu și președintele Senatului Parlamentului Cehiei, Miloš Vystrčil.

Prim-ministrul Guvernului României a apreciat sprijinul Cehiei pentru aderarea României la Spațiul Schengen și susținerea parcursului european al Rep. Moldova.

Aspectele legate de securitatea regională au constituit, de asemenea, o temă a discuțiilor. În acest context, președintele Senatului ceh a salutat ajutorul substanțial acordat de țara noastră Ucrainei, inclusiv în ceea ce privește tranzitul de cereale.

Oficialii celor două țări au convenit ca România și Cehia să aibă o voce comună în efortul de a readuce încrederea cetățenilor în valorile democrației și ale statului de drept pentru a diminua tendința populismului prezentă în mai multe state membre ale Uniunii Europene.

În cadrul întrevederii, prim-ministrul României a subliniat importanța cooperării economice bilaterale, în contextul în care, în 2022, volumul total al schimburilor comerciale a atins nivelul record de 6 miliarde euro.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.