Acasă Anchete Interne Un cetăţean turc a fost reţinut 24 de ore pentru contrabandă cu peste...

Un cetăţean turc a fost reţinut 24 de ore pentru contrabandă cu peste 5 kg de bijuterii din aur

DISTRIBUIȚI

 170532 – 16112023 – Polițiștii de frontieră din cadrul Serviciului Teritorial al Poliției de Frontieră Giurgiu au descoperit în urma unui control amănunțit efectuat asupra unui autocar, 5.294 grame bijuterii din aur, ascunse în compartimentul motor al mijlocului de transport, pentru care șoferul, un cetățean turc, nu deținea documente legale. Bărbatul, care a fost reținut pentru 24 de ore, este cercetat pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă.

În data de 15.11.2023, în jurul orei 05.00, polițiști de frontieră din cadrul S.T.P.F. Giurgiu, aflați în exercitarea atribuțiilor de serviciu, au efectuat un control amănunțit, în proximitatea P.T.F. Giurgiu, asupra unui autocar înmatriculat în Turcia, ce aparține unei firme de transport. La volanul acestuia se afla un cetățean turc, în vârstă de 38 de ani.

În urma efectuării controlului, colegii noștri au descoperit în compartimentul motor, mai multe cutii din carton înfășurate cu bandă adezivă, ce conțineau bijuterii din aur, în cantitate totală de 5.294 grame, estimate la o valoare de 1.535.260 lei.

Persoana în cauză nu deţinea documente de provenienţă pentru bunurile sus-menţionate, acestea fiind reținute în vederea expertizării și continuării cercetărilor de către S.T.P.F. Giurgiu.

În prezent, cetățeanul turc a fost reținut pentru 24 de ore, iar față de acesta se efectuează cercetări pentru săvârșirea infracțiunii de contrabandă, faptă prevăzută și pedepsită de Legea nr.86/2006 privind Codul Vamal, urmând ca la finalizarea acestora să fie dispuse măsurile legale care se impun.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.