Acasă Economie Ceremonia de semnare a contractului de finanțare din PNRR a unei noi...

Ceremonia de semnare a contractului de finanțare din PNRR a unei noi construcții a Spitalului de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota

DISTRIBUIȚI

 170893 – 2812202 – Astăzi la sediul Guvernului a avut loc  semnarea acordului de construire a unui spital ultramodern, cu finanțare din PNRR. Alexandru Rafila, ministrul Sănătății, și directorul general adjunct al Spitalului Gerota, Marius Gogoi, au semnat acest document pentru deschiderea unui șantier la Spitalul de Urgență Prof. Dr. Dimitrie Gerota , unde alături de angajații Ministerului Afacerilor Interne, și cetățenii din Ilfov vor avea acces la serviciile acestui spital. La ceremonie a asistat premierul Marcel Ciolacu si vicepremierul Cătălin Predoiu.

”Domnilor miniștri, domnule director general, doamna ministru, mă bucur mult că încheiem acest an și cu o promisiune făcută de către mine domnului Cătălin Predoiu, împreună cu domnul ministru Rafila, când dânsul a preluat mandatul la Ministerul de Interne iar eu pe cel de premier, că vom duce acest proiect până la capăt. Este o investiție de peste 1,4 miliarde de lei, mare parte din investiție este din PNRR, este și Banca Europeană de Investiții. Cu adevărat, va fi unul dintre cele mai moderne spitale din România. Sunt 400 de paturi, toate digitalizate, vreo 50 de paturi pentru ATI, 10 săli de operație, 40 de paturi pentru internări de zi. Cu adevărat, unul dintre cele mai ambițioase proiecte și mă bucur mult că acest lucru va porni din februarie. Termenul, după cum bine știți, în PNRR, este unul scurt. Sperăm ca și constructorii să facă față acestei provocări”, a declarat premierul Marcel Ciolacu. cred că acest proiect, care este cel mai mare proiect finanțat din PNRR, apropo de spitale, va fi finalizat la timp. Ne bucură că un astfel de spital, care, sigur, aparține Ministerului Administrației și Internelor, dar să nu uităm că toate aceste spitale vor funcționa în regim de spitale de urgență și lucrul ăsta este foarte important, accesul publicului este posibil fără niciun fel de discriminare la serviciile medicale oferite de aceste spitale.

”Cred că era un lucru necesar. După cum știm, Ministerul Administrației și Internelor are foarte mult personal și era nevoie ca actualul Spital Gerota să fie în casă nouă, adaptată timpurilor, iar politica de resurse umane, care să ducă la oferirea unor servicii de înaltă calitate, va fi, de asemenea, susținută de noi, împreună cu colegii de la Ministerul Administrației și Internelor. Sunt convins că domnul ministru Predoiu va fi, așa cum a făcut-o și până în momentul de față, un partener extrem de aplicat Ministerului Sănătății, așa încât, în perioada următoare, nu numai să începem construcția, ci să o punem pe un făgaș fără întoarcere din punct de vedere al finalității ei, într-un timp relativ scurt. Nu avem decât trei ani de zile. Cu siguranță acest lucru va fi îndeplinit. Mulțumesc, domnule ministru! Aveți, ca întotdeauna, în mine, un partener sincer și dornic să finalizeze marile proiecte în sănătate în România. Mulțumesc și, bineînțeles, mulțumesc domnului prim-ministru pentru sprijinul constant acordat. Să nu uităm că deja spitale se construiesc prin PNRR, sunt multe care se află în stadii avansate de execuție, iar lucrul acesta demonstrează faptul că Guvernul României este extrem de determinat în finalizarea acestor proiecte de investiții, care vor schimba în următorii 3-4 ani fața sistemului de sănătate din România”, a spus Alexandru Rafila.

”Sunt cu adevărat fericit să fiu astăzi aici cu dumneavoastră, într-un moment extrem de important nu numai pentru Ministerul Afacerilor Interne, ci și pentru Ministerul Sănătății, pentru Guvern în general și pentru cetățenii din Ilfov, care vor avea, alături de angajații Ministerului Afacerilor Interne, acces la serviciile acestui spital. Cred că este un proiect care poate exemplifica deplin modul în care se lucrează în Guvernul României, pentru că am avut permanent un parteneriat foarte corect și cu Ministerul Sănătății, și cu domnul prim-ministru, în care am mobilizat energiile din instituțiile pe care le reprezentăm și care, iată, se concretizează inclusiv cu finanțare din bani europeni în programul PNRR. Deci sunt toate ingredientele, elementele care pot fi repetate și în alte proiecte și care pot duce la un succes. E un moment important, cum spuneam, spitalul va fi foarte mare și foarte modern în același timp, 490 de paturi reprezintă o cifră extrem de semnificativă. Am discutat și eu cu specialiști și mi s-a explicat acest lucru și cred că este important de subliniat că e rodul muncii foarte multor colegi din cele două ministere, și de la Spitalul Gerota și din Interne, dar și din Ministerul Sănătății, care au lucrat în partea tehnică a proiectului, au pregătit documentații de finanțare, au avut discuții cu partenerii europeni, au știut să colaboreze și să fructifice un suport politic foarte clar din partea Guvernului, a coaliției, a primului-ministru. De aceea nu-mi rămâne decât să mulțumesc și să vă asigur că în continuare voi rămâne așa cum – a fost extrem de generos domnul ministru al sănătății să menționeze – un partener corect în continuare până la realizarea și darea în folosință a acestui spital. Mulțumesc încă o dată! Mă bucur pentru medicii care vor lucra acolo și sunt convins că activitatea lor va aduce mult bine în multe familii de români care vor avea nevoie de aceste servicii medicale. Gândul meu se îndreaptă către toți cei de față și cei care au pregătit acest moment”, a precizat Cătălin Predoiu.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.