Acasă Social Cod roșu de inundații pe râuri din județele Bihor, Cluj și Alba,...

Cod roșu de inundații pe râuri din județele Bihor, Cluj și Alba, până la miezul nopții 

DISTRIBUIȚI

 170680 – 01122023 – Specialiștii Institutului Național de Hidrologie și Gospodărire a Apelor au instituit Codul roșu începând de astăzi, 1 decembrie, ora 10:30, până la miezul nopții.

Acesta va afecta râurile din bazinele hidrografice: Someşul Cald – bazinul situat în amonte de Acumularea Fântânele (judeţele: Bihor şi Cluj), Drăgan – bazinul situat în amonte de Acumularea Drăgan şi afluenţii aferenţi sectorului aval de Acumularea Drăgan, Săcuieu, Călata – afluenţi ai râului Crişul Repede (judeţele: Cluj şi Bihor) și Arieş – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Câmpeni (judeţul Alba).

Ca urmare a precipitațiilor înregistrate, a celor prognozate, cedării apei din stratul de zăpadă și propagării, se pot produce scurgeri importante pe versanţi, torenţi, pâraie, viituri rapide pe râurile mici, cu posibile efecte severe de inundaţii locale şi creşteri importante de debite şi niveluri, existând probabilitatea depășirii cotelor de pericol.

Fenomenele hidrologice periculoase se pot produce cu probabilitate mai mare în intervalul 01.12.2023 ora 15:00 – 01.12.2023 ora 20:00, pe unele râuri din bazinele hidrografice Săcuieu şi Arieş – bazinul situat în amonte de stația hidrometrică Scărişoara.

În acest context se recomandă respectarea măsurilor dispuse de autoritățile de la nivel național, județean sau local, cu responsabilități ȋn gestionarea situațiilor de urgență generate de inundații.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.