Acasă Anchete Interne Dezbatere pe marginea legislației incindentă prevenirii corupției

Dezbatere pe marginea legislației incindentă prevenirii corupției

DISTRIBUIȚI

 167724 – 07122023 – Specialiștii DGA au discutat, la ARCUB, despre legislația incidentă domeniului. La dezbatere au participat și reprezentanți ai Ministerului Justiției, ANI, Transparency International România și ai structurilor centrale ale MAI.

Au fost discutate aspecte privind implementarea Strategiei naționale anticorupție și a legislației privind protecția avertizorilor în interes public, în instituțiile publice, fiind identificate și prezentate  oportunități și perspective aplicabile în domeniul anticorupție.

Dezbaterea a avut loc în contextul împlinirii a 20 de ani de când, în întreaga lume marchează Ziua Internațională Anticorupție (9 decembrie), stabilită prin Convenţia ONU împotriva Corupţiei, primul tratat cu vocaţie universală în domeniul combaterii corupţiei.

România a aderat la această Convenție în 2003, iar din 2004 Legea nr. 365/2004 a fost ratificată. DGA reamintește că pentru sesizarea faptelor legate de corupţie există sistemul Call-center 0800 806 806, care poate fi apelat gratuit din orice reţea de telefonie mobilă sau fixă.

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.