Acasă Social Marcel Ciolacu: Apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale și  vom păstra transparența și predictibilitatea...

Marcel Ciolacu: Apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale și  vom păstra transparența și predictibilitatea mecanismului de sponsorizări

DISTRIBUIȚI

170804 – 14122023 – Premierul Marcel Ciolacu a avut astăzi, la Palatul Victoria, consultări cu reprezentanți ai organizațiilor non-guvernamentale și ai companiilor care efectuează sponsorizări, în contextul modificărilor fiscale avute în vedere de Guvern cu privire la regimul sponsorizărilor.

„Guvernul României și eu, în calitate de prim-ministru, apreciem munca organizațiilor non-guvernamentale și impactul pe care proiectele acestora îl au pentru societatea românească.  Dorim să păstrăm transparența și predictibilitatea mecanismului de sponsorizări, fără a aduce prejudicii acestui regim prin modificările legislative”, a afirmat prim-ministrul Marcel Ciolacu.

În urma discuțiilor purtate și a clarificărilor aduse de fiecare dintre părți s-a convenit ca formularul D177 va rămâne în vigoare, iar data până la care va putea fi utilizat de companii este 25 mai a anului, data de depunere a declarației de impozit. Prevederile privind acordarea procentului de 20% din impozitul pe profit datorat rămân nemodificate.

Guvernul României și organizațiile non-guvernamentale au reiterat importanța formularului D177 în transparența și trasabilitatea sponsorizărilor.

Un alt subiect clarificat în cadrul consultărilor de astăzi s-a referit la deductibilitatea sponsorizărilor acordate de microîntreprinderi și de persoanele care realizează venituri extra salariale. Urmare a clarificărilor aduse de reprezentanții Guvernului cu privire la modificarea regimului microîntreprinderilor, a fost agreat de comun acord faptul că modificările preconizate de Guvern nu vor afecta semnificativ nivelul sponsorizărilor.

Din partea Guvernului, alături de premierul Marcel Ciolacu au participat la discuții vicepremierul Marian Neacșu, ministrul Finanțelor Marcel Boloș, Șeful Cancelariei Prim-Ministrului, Alexandru-Mihai Ghigiu, consilierul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului, Victoria Stoiciu, și secretarul de stat în Cancelaria Prim-Ministrului Mihai Constantin, purtător de cuvânt al Guvernului.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.