Acasă Politic Marcel Ciolacu: Voi discuta cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune,...

Marcel Ciolacu: Voi discuta cu partenerii americani despre avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor  americane în România și consolidarea sprijinului politic și de Securitate

DISTRIBUIȚI

 170684 – 02122023 – Premierul Marcel Ciolacu va pleca astăzi într-o  vizită de lucru în Statele Unite ale Americii – la Washington D.C. și New York – împreună cu o delegație  guvernamentală din care vor face parte Angel Tîlvăr, ministrul Apărării, Luminița Odobescu, ministrul Afacerilor Externe, și Radu Oprea, ministrul Economiei.
„Avansarea proiectelor economice comune, creșterea investițiilor  americane în România și  consolidarea sprijinului politic și de securitate de care beneficiem din partea partenerilor noștri  strategici sunt obiectivele vizitei în  Statele Unite ale Americii”, a afirmat premierul Marcel Ciolacu.
Prim-ministrul se va întâlni cu reprezentanți ai comunității românești din zona Washington-Virginia-Maryland.
De asemenea, va avea întrevederi cu mai mulți înalți oficiali americani. La Departamentul de Stat al SUA, premierul se va întâlni cu secretarul de stat american Antony Blinken. De asemenea, șeful Executivului va avea întrevederi cu secretarul apărării, Lloyd Austin,  și cu secretarul pentru energie al Statelor Unite ale Americii, Jennifer Granholm.
Un punct important al vizitei îl va constitui întrevederile cu Antonio Guterres, secretarul general al Națiunilor Unite și cu Dennis Frances, președintele Adunării Generale ONU.
Programul vizitei va include întrevederi cu reprezentanții conducerii Comitetului pentru forțe armate din Camera Reprezentanților, Mike Rogers și Adam Smith, cu co-președinții Comitetului pentru relații externe din Senatul SUA, senatorii Ben Cardin și James Risch, și cu co-președinții Grupului de prietenie cu România din Camera Reprezentanților, Mike Turner și Elissa Slotkin.
O componentă  importantă a vizitei de lucru este cea economică. Prim-ministrul și  delegația  guvernamentală vor avea discuții cu reprezentanții  companiilor Google, Lockheed Martin și cu reprezentanții conducerii United States Energy Association.
În cadrul vizitei, premierul României va aduce un omagiu eroilor americani, la Cimitirul Arlington din Washington, va vizita Muzeul Memorial al Holocaustului din Washington și va avea un dialog cu reprezentanții asociațiilor evreiești.

 

 

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.