Acasă Politic Mesaj pentru militarii din teatrele de operații: ”Mențineți starea de vigilență” și...

Mesaj pentru militarii din teatrele de operații: ”Mențineți starea de vigilență” și ”La mulți ani!”

DISTRIBUIȚI

 167863 – 22122023 – Ministrul apărării naţionale, Angel Tîlvăr, și șeful Statului Major al Apărării, generalul Gheorghiță Vlad, au discutat joi, 21 decembrie, prin videoconferinţă, cu echipele de comandă ale structurilor Armatei României dislocate în misiuni externe în Bosnia și Herțegovina, Republica Centrafricană,  Bulgaria, Kosovo și Polonia, anunță MApN.

Comandanţii de detaşamente au făcut o informare cu privire la situaţia de securitate din zonele de responsabilitate, modul în care militarii își îndeplinesc misiunile și măsurile luate în vederea celebrării apropiatelor Sărbători de Iarnă.

„M-am bucurat să aflu din raportările dumneavoastră că starea de sănătate și moralul militarilor se află la cote excelente în toate teatrele de operații. Știu cât de dificilă este perspectiva Sărbătorilor petrecute departe de casă și de cei dragi, dar am încredere că veți rămâne la fel de concentrați și de motivați pentru a vă face datoria acolo unde sunteți dislocați. Vă transmit dumneavoastră și familiilor care vă susțin necondiționat de acasă Sărbători Fericite, un An Nou plin de realizări și de bucurii și, așa cum vă spunem de fiecare dată, vă așteptăm cu drag, pe toți, acasă, la finalizarea cu succes a importantelor misiuni care v-au fost încredințate”, le-a transmis Angel Tîlvăr militarilor aflați în misiune.

La rândul său, generalul Gheorghiță Vlad a remarcat nivelul excelent al îndeplinirii sarcinilor de către toate detașamentele dislocate în misiuni externe și a solicitat echipelor de comandă întărirea măsurilor de vigilență și pregătirea riguroasă a activităților care vor fi executate în perioada următoare. Șeful Apărării le-a transmis militarilor că este foarte mulțumit de modul în care își îndeplinesc misiunile peste hotare. „Înainte de a-i felicita cu ocazia Crăciunului și Anului Nou, le-am cerut colegilor din teatrele de operații ca, în baza experienței acumulate, să propună ajustări procedurale pentru viitoarele misiuni și să se asigure că personalul în curs de repatriere după finalizarea misiunii ajunge acasă până la data de 25 decembrie. Nu în ultimul rând, pentru că suntem într-o perioadă cu mari provocări operaționale, i-am îndemnat să mențină starea de vigilență și nivelul maxim de îndeplinire a sarcinilor, inclusiv în zilele următoare, marcate de sărbătorile de iarnă”, a declarat generalul Gheorghiță Vlad.

În prezent, Armata României participă la misiuni și operații externe sub comandă sau mandat NATO, UE, ONU şi misiuni de tip coaliție cu aproximativ 920 de militari.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.