Acasă Social Administratie Nicușor Dan: Guvernul taie 620 de milioane de lei din bugetul PMB...

Nicușor Dan: Guvernul taie 620 de milioane de lei din bugetul PMB pentru anul viitor

DISTRIBUIȚI

 170818 – 16122023 – Guvernul taie fără nici un fel de justificare 620 de milioane de lei din bugetul PMB pentru anul viitor, anunță Nicușor Dan într-o postare.

”Ce înseamnă 620 de milioane de lei ? Înseamnă 60 de tramvaie noi, cum sunt cele care circulă în Bucureşti, sau 200 de autobuze electrice, sau suma pentru care am muncit cu toții timp de trei ani de zile ca să salvăm fondurile europene, să putem plăti staţia de epurare Glina din bani europeni şi nu din bugetul local. Deci, noi am muncit trei ani ca să salvăm 650 de milioane de lei şi acum Guvernul dorește să ia acești bani.

Mai mult, așa cum am mai explicat și în anii trecuți, există o disproporţie între atribuţiile pe care le are Primăria Generală şi atribuţiile pe care le au sectoarele, şi banii pe care îi primeşte Primăria Generală faţă de banii pe care îi primesc sectoarele.

Acest raport este şi mai disproporţionat în proiectul de buget, aşa cum a fost publicat zilele acestea, mai ales că Primăria Capitalei suportă subvențiile la căldură și transport, sume de ordinul miliardelor de lei.

Sunt bani mai puțini și pentru cultură, pentru că în toate judeţele, mai puţin Bucureştiul, 2% din alocarea cumulată pentru judeţ se duce către instituţiile de cultură. Nu şi în Municipiul Bucureşti, unde teatrele, muzeele, Circul sau Opera Comică sunt în administrarea PMB.

Eu sper să existe înţelepciune în Parlamentul României pentru a nu lipsi Bucureştiul de un instrument de dezvoltare”.

LĂSAȚI UN MESAJ

Please enter your comment!
Please enter your name here

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.